Harry MacElhone opfandt den originale White Lady-opskrift i 1919, da han arbejdede i London på Ciro's Club. Der blandede han en ret usædvanlig cocktail, der indeholdte creme de menthe, triple sec og friskpresset citronsaft. Af ukendte årsager ændrede opskriften sig drastisk blot ti år senere til den, vi kender i dag. Det var ikke på grund af en verdenskrig, forbud eller produkter, der var svære at skaffe: Det er simpelthen, fordi MacElhone ændrede sin skabelse i 1929, da han arbejdede bag pinden på sin egen bar, Harry's New York Bar i Paris. Selvom det kun var ét element i opskriften, der blev ændret, er den resulterende cocktail betydeligt anderledes. I stedet for creme de menthe brugte han gin, og det giver en cocktail, der er tørrere og har en langt bedere balance.
Sådan laver du en White Lady cocktail
Sæt dit cocktailglas på køl. Hæld alle ingredienser i en cocktailshaker, fyld op med is og shake cocktailen. Herefter fine straines cocktailen ud i dit afkølede cocktailglas. Pynt cocktailen med citronskal og server. Skål!
Gin er brændevin smagssat med enebær, som oprindeligt skulle det være et velegnet middel mod nyrelidelser. Franciscus Sylvius (1614-1672), professor i medicin ved universitetet i Leyden (Holland), har fået æren for at have opfundet gin, men tidslinjen giver ingen mening. Allerede i 1606, 8 år før hans fødsel, havde Holland pålagt genever (som gin hed på den tid) skat. Hvem der reelt opfandt gin er svært at sige med sikkerhed, der er mange realistiske kandidater hvor der endda er en dansker iblandt.
Læs mere om gin