Bliv inspireret til din næste gin og tonic. Prøv mellem 12 lækre smagsoplevelser og læs alt, hvad der er værd at vide, så du kan lave den bedste gin og tonic.

Gin & Tonic

Glas
Is
Metode
Pynt
Limebåd

Ingredienser

Gin
4 cl
Fyld

Historien bag gin og tonic

Cocktailen blev introduceret af hæren af det britiske Ostindiske kompagni. I Indien og andre tropiske regioner var malaria et vedvarende problem. I 1700-tallet studerede den skottiske læge George Cleghorn, hvordan kinin (en traditionel kur mod malaria) kunne forebygge sygdommen. Kininen blev drukket i tonicvand, men den bitre smag var ubehagelig. Britiske officerer i Indien i begyndelse af den 19. århundrede begyndte at putte kinin i en blanding af vand, sukker, lime og gin, for at gøre det mere drikkeligt. Soldaterne i Indien fik allerede en gin ration, derfor gav den søde blanding mening og på den måde blev cocktailen gin og tonic født.

Den første skriftlige kilde til en gin og tonic er fra den indiske sportsavis “The Oriental Sporting Magazine” udgivet 16. november 1868. Der var en reportage fra hestevæddeløbet Sealkote Races, hvor “der var høje skrig efter gin og tonic, brandy og danskvand og cerutter og cigarer”.

Malaria og tonicvand

Da tonicvand ikke længere bruges som middel mod malaria, indeholder det i dag meget mindre kinin og er normalt sødet. Derfor er det også meget mindre bittert, end det var i gamle dage. Den mindre mængde kinin betyder, at der skal drikkes minimum 20 liter tonicvand dagligt, for at få den nødvendige mængde kinin. Den mængde giver dog desværre en række andre seriøse bivirkninger og en “gin og tonic”-kur kan derfor ikke anbefales.

Den store Gin og Tonic guide

Opskriften øverst oppe beskriver blot den basale opskrift. Den beskriver ikke, hvilken gin eller hvilken tonic, der skal benyttes. Så der er “fri leg”, og der findes mange forskellige gin og tonicvand med helt forskellige smagsnuancer. Man kan derfor blive helt overrasket over, hvor stor en smagsforskel, der kan skabes. Herunder foreslår vi nogle lækre kombinationer, som du kan søge inspiration fra, og vi anbefaler bestemt, at du prøver dem af.
GinTonicvandPynt
BeefeaterSchweppes Indian tonicCitron
BloomFever-Tree ElderflowerJordbær
Bombay SapphireFever-TreeAppelsinskal
CitadelleFever-TreeAppelsinskive
GeraniumFever-TreeCitronskal
Gin Mare1724Rosmarin og peber
Hendrick'sGentsAgurkeskiver
HernöGentsTimian
Monkey 47FentimanEnebær
Monkey 47Thomas HenryÆbleskiver
PlymouthSchweppes Indian tonicCitronskive og brombær
Siegfried RheinlandFever-Tree MediterraneanGrapefrugt stykker
Stadig i tvivl om, hvilken tonic du skal bruge til din Gin og Tonic? Læs mere om tonicvand.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Gin

Lær mere om gin

Gin er brændevin smagssat med enebær, som oprindeligt skulle det være et velegnet middel mod nyrelidelser. Franciscus Sylvius (1614-1672), professor i medicin ved universitetet i Leyden (Holland), har fået æren for at have opfundet gin, men tidslinjen giver ingen mening. Allerede i 1606, 8 år før hans fødsel, havde Holland pålagt genever (som gin hed på den tid) skat. Hvem der reelt opfandt gin er svært at sige med sikkerhed, der er mange realistiske kandidater hvor der endda er en dansker iblandt.
Læs mere om gin