Bee's Knee's er en dejlig forfriskende cocktail med gin, citronsaft og honningsirup, der passer perfekt til sommeraftener på terassen.

Bee's Knee's

Glas
Is
Metode
Pynt
Citronskal

Ingredienser

Gin
6 cl
Friskpresset citronjuice
2 cl
2 cl
Er man mere til whisky, kan man prøve en Gold Rush, der har samme opskrift blot med whisky i stedet for gin.

Ginnen fylder rigtig meget i denne cocktail, og derfor er typen af gin afgørende. En London Dry gin vil lægge mere vægt på enebær, mens en mere moderne gin præget af citrus og florale noter (såsom Bloom gin) vil bringe citron- og honningnoterne frem i cocktailen. Vælg den gin, der passer til din smag.

Sådan laver du en Bee's Knee's cocktail

Sæt dit coupeglas på køl. Hæld alle ingredienserne i en cocktailshaker med isterninger og shake cocktailen. Herefter straines den ud i dit coupeglas og pyntes med en citronskal. Skål!

Historien om Bee's Knee's

Bee's Knee's er en cocktail fra forbudstiden, hvor Bee's Knee's (biens knæ) var populært slang, der flittigt blev brugt til at kalde noget fremragende eller udmærket.

Cocktailen krediteres til Frank Meier, en østrigsk-født bartender, der udøvede sit fag på Hôtel Ritz Paris i 1920'erne. Bee's Knee's er en simpel udvidelse af den klassiske Gin Sour (gin, citron, sukker), der indeholder honning i stedet for sukker. Honningen skaber en rigere drink, og den kan være blevet brugt til at maskere smagen af ​​den dårlige gin, som var udbredt på det tidspunkt. Heldigvis findes der i dag masser af gode gins, så du kan nyde Bee's Knee's, når den er bedst.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Gin

Lær mere om gin

Gin er brændevin smagssat med enebær, som oprindeligt skulle det være et velegnet middel mod nyrelidelser. Franciscus Sylvius (1614-1672), professor i medicin ved universitetet i Leyden (Holland), har fået æren for at have opfundet gin, men tidslinjen giver ingen mening. Allerede i 1606, 8 år før hans fødsel, havde Holland pålagt genever (som gin hed på den tid) skat. Hvem der reelt opfandt gin er svært at sige med sikkerhed, der er mange realistiske kandidater hvor der endda er en dansker iblandt.
Læs mere om gin