Et røreglas er et højt rundt glas med flad bund, som benyttes til cocktails der skal
omrøres.
Et eksempel på en klassisk cocktail, der laves i et røreglas, er en
Old Fashioned. Alle ingredienserne hældes i røreglasset, hvorefter det fyldes 2/3 op med is, og røres rundt med en barske indtil lige før, man opnår den perfekte nedvanding. Grunden til, at man stopper før den perfekte nedvanding, er, fordi den vil blive opnået når cocktailen kommer i glasset.
I bogen
Liquid Intelligence sværger Dave Arnold til at røre cocktails i den ene halvdel af en Boston Shaker. Hans argumentation er, at glas tager længere tid at nedkøle end tin, og derfor ryger isens køling i cocktailen i stedet for beholderen, man bruger til omrøring.
Denne forskel kan dog omgås ved at have røreglas på køl før brug. Derudover giver et røreglas også muligheden for at vise, hvad der sker under omrøringen, og det er jo en fordel, når man underholder gæster.
Køb dit røreglas her*Reklamelink