Mint Julep er en sydstats Mojito.

Mint Julep

Glas
Is
Metode
Pynt
Myntekvist

Ingredienser

Sukkerknald
1 stk
Danskvand
1 barske
Bourbon
6 cl
Aromatisk bitter
2 dashes
Mynteblade
1 håndfuld

Fremgangsmåde:

Sukkerknalden samt danskvanden kan erstattes med en centileter sukkersirup. På den måde springer man over både soak og muddle delen af at lave cocktailen, da man essentielt laver sukkersirup.

En sukkerknald lægges i bunden af glasset, hvor der tilføjes en barske danskvand samt to dashes Angostura Bitters. Herefter muddles den nu våde sukkerknald således at der skabes en sukkersirup i bunden af glasset. Tag en håndfuld mynteblade, klap dem let, og put dem i glasset. Herefter tilsættes bourbonen og der fyldes halvt op med knust is. Brug en barske til at køre blandingen rundt i glasset, og fyld derefter helt op med knust is.

Historie

Mint Julep cocktailen som vi kender den i dag blev den officielle drink ved Kentucky Derbyet i 1938, som er et hestevæddeløb der bliver afholdt hvert år fra den første lørdag i maj. I løbet af den weekend hvor derbyet bliver holdt bliver der konsumeret omkring 120.000 Mint Julep's. Ligesom med en Moscow Mule serveres en Mint Julep i en speciel kop, nemlig en kop lavet af tin. Disse kopper er med forskellige udsmykninger gået hen og blevet et samlerobjekt.

Relaterede cocktails

Whisky

Lær mere om whisky

Ordet whisky stammer fra det skotsk gælliske udtryk “uisge beatha” som betyder livets vand. Den tidligste whisky blev næsten udelukkende destilleret af munke. Det blev aldrig tilladt at modne, og havde en tendens til at være meget rå. Det er måske heller ikke så underligt da det primært blev anset for at være et lægemiddel, som blev brugt mod en bred vifte af sygdomme.
Læs mere om whisky