f Manhattan | Mixologisten


Cocktailen Manhattan

Manhattan

Glas Martini
Is Ingen is
Metode Stir and strain
Pynt Maraschino kirsebær

Ingredienser

Bourbon6 cl
Sweet Vermouth2 cl
Aromatisk bitter2 dashes

Historie

En populær historie fortæller, at cocktailen stammer fra The Manhattan Club i New York tidligt i 1870'erne, hvor den blev opfundet af Dr. Ianin Marshall. Han skabte den i anledning af en festmiddag, som blev afholdt af Jennie Spencer-Churchill (mor til Winston Churchill), til ære for præsidentkandidat Samuel J. Tilden. Festmiddagen var en succes, hvilket gjorde at cocktailen blev velkendt, og folk efterspurgte cocktailen ved at sige navnet på klubben — The Manhattan. Jennie Spencer-Churchill var dog i Frankrig på tidspunktet og gravid, så historien er højst sandsynlig fiktion.

Der findes dog tidligere referencer af forskellige ensartede cocktailopskrifter ved navn Manhattan, som blev serveret i Manhattan området. En fortælling beskriver, hvordan cocktailen blev opfundet i 1860'erne af en bartender, som hed Black, i en bar på Broadway nær Houston Street.

Den originale Manhattan cocktail var en blanding af amerikansk whisky, italiensk vermouth og Angostura bitters. Under forbudstiden (1920-1933) blev canadisk whisky brugt, da det var tilgængeligt.AnnonceRelaterede cocktailsKommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar