Amaretto er sød italiensk likør med mandelsmag. Duften af marcipan minder om jul.
Sådan laver du en perfekt Amaretto Sour
Stil dit rocks-glas klar med isterninger i. Hæld alle ingredienserne i din shaker. En Amaretto Sour indeholder æggehvide og bør derfor dry shakes, før man ryster med is. Luk derfor shakeren uden at tilføje is og ryst den, mens du holder godt fast. Åben shakeren, hæld is i, luk den til og ryst den igen. Strain indholdet af shakeren ud i dit cocktailglas. Resultatet af dit dry shake skulle gerne vise sig, som et lækkert skumlag på toppen af cocktailen. Pynt cocktailen med en citronbåd og server.
Historien om Amaretto Sour
I 1960'erne udvidede Disaronno (tidligere Amaretto di Saronno) deres amarettolikør til USA. Ifølge et indlæg i “The Oxford Companion to Spirits and Cocktails” af Portland-bartenderen Jeffrey Morgenthaler, introducerede den amerikanske importør af Disaronno Amaretto Sour-opskriften i Amerika i 1974, som en måde at øge bevidstheden om likøren.
Likører var oprindeligt fremstillet som destillater med medicinske formål. Man mente, at de mange forskellige urter og krydderier havde en helbredende effekt overfor datidens sygdomme, hvilket også i høj grad var tilfældet.I dag er likører dog noget helt andet end de urte- og frugtafkog, der blev lavet i middelalderen. Der er kommet en del mere sukker i produkterne siden da, hvilket ikke er så underligt, da sukker på den tid var en luksusvare. Det var først efter Christoffer Columbus' anden rejse til Amerika i 1493, at der blev etableret store sukkerplantager i Caribien og sukker blev lettere tilgængeligt.
Læs mere om likør