Æg i cocktails

Whiskey Sour Æggehvide bruges i alle sours samt andre cocktails, hvor man gerne vil opnå en rig tekstur og skumlag på toppen. Æggehviden består primært af ovalbumin protein, som er et kompakt molekyle der udvider sig kraftigt når det rystes. Når æggehvide rystes, så skabes der skum, som binder cocktailen sammen. Uden citronsaft vil denne skum ikke holde længe, da syren stabiliserer proteinerne og forhindrer dem i at binde sig til hinanden. Det betyder, at boblerne i skummet forbliver små og separate. Skummet laves typisk med et “dry shake”, hvor man ryster cocktailen uden is.

Desværre skal man dog lige være opmærksom på salmonella bakterier

Salmonella

Som Fødevarestyrelsen skriver på deres hjemmeside, så er risikoen for at blive syg af salmonella fra æg meget lille, da det stort set ikke forekommer i danske æg. Det betyder dog ikke, at man ikke bør tage sine forholdsregler.

Generelt handler det om sund fornuft.


Prøv en cocktail med æg

Hvis du aldrig har prøvet en cocktail med æg, så kan vi kun anbefale dig at prøve det. Herunder finder du listen af cocktails der indeholder æg, især Amaretto Sour kan anbefales.