f Cocktailglas | Mixologisten


Cocktailglas

Glas er en vigtig del af præsentationen af en cocktail. Udover udseendet påvirker formen på glasset, hvor hurtigt og intenst cocktailens aroma rammer næsen. Større drinks, der serveres med is og toppes af, kræver naturligvis større glas, men tradition kommer også i spil. At servere en martini i andet end et martiniglas føles bare forkert.

En tommelfinger regel for drinks er, at man normalt hælder op til en fingerbredde fra glassets kant. Dette er for at sikre, at gæsten kan drikke cocktailen uden at spilde indholdet over det hele.

Temperaturen på glas er også vigtigt. Hvis det er muligt, så opbevar dine glas på køl før servering. Udover at holde cocktailen kølig længere end et glas ved stuetemperatur, giver det kolde glas en taktil fornemmelse mellem fingrene, en frossen patina, og en behagelig fornemmelse, når ens læber rører det kolde glas.

Highball

Highball glas er det største glas som oftest bruges til long drinks eller generelt cocktails, hvor der til sidst fyldes op med juice eller sodavand. Et godt eksempel her er Long Island Iced Tea som til sidst bliver toppet af med cola. Størrelsen på et highball glas er normalt 24 til 35 cl.

*ReklamelinkMartini

Cosmopolitan cocktail

En Cosmopolitan serveret i et martiniglas.

Det klassiske martiniglas er V-formet og benyttes til de lidt finere cocktails, der bliver serveret “straight up” (uden is). På billedet til venstre vises en Cosmopolitan, men martiniglasset benyttes også til cocktails såsom Dry Martini og Sidecar. Der er altså typisk tale om cocktails, der enten omrøres eller shakes. Man kan med fordel opbevare glassene på køl før servering, så glasset ikke varmer cocktailen op.

Glas af denne type kan normalt indeholde omkring 16 cl væske. Fordelen ved et martiniglas, og andre glas med stilk, er, at det er muligt at holde på glasset uden at påvirke cocktailens temperatur.

*ReklamelinkRocks/Lowball

En Whiskey Sour i et rocks glas.

En Whiskey Sour serveret i et rocks glas.

Glasset anvendes til servering af whisky, rom, tequila, og anden spiritus, der serveres “on-the-rocks”, og i nogle tilfælde uden is. Short drinks, såsom Whiskey Sour eller White Russian, er ligeledes drinks, som man ville servere i dette glas. Størrelsen på et rocks glas er normalt 18 til 30 cl.

*ReklamelinkShotglas

Shotglas bruges til at lave shots i. Et godt eksempel på en af de lidt mere kreative shorts er B52, hvor ingredienser bliver lagt i lag.


Annonce
Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar