Lær at lave en perfekt Cosmopolitan, og hør om dens historie.

Cosmopolitan

Glas
Is
Metode
Pynt
Appelsinskal

Ingredienser

4 cl
Triple sec
2 cl
Friskpresset limejuice
1 cl
Tranebærjuice
3 cl
OBS! Den originale opskrift foreskriver citron vodka, men det er smag og behag.

Historie

Som så mange andre cocktails, er der også med Cosmopolitan en del tvivl om hvem, der egentlig har opfundet den.

Vores yndlingshistorie er den om Cheryl Cook, som opfandt den i 1985 på South Beach, Miami. Det der gør historien ekstra interessant, er det faktum, at Cheryl brugte Absolut Citron i den oprindelige opskrift, en vodka som godt nok først blev lanceret i 1988, men det er jo en mindre detalje.

Den generelle konsensus er, at John Caine bragte cocktailen til San Francisco fra Ohio et sted i 1987. Cocktailen kan dateres helt tilbage til 1930'erne, hvor den optræder i bogen Pioneers of Mixing at Elite Bars: 1903-1933, ingredienserne er lidt anderledes, men stemmer overens med hvad man kunne få fat på i den tid. Det er dog svært at sige noget om dens oprindelse fra før 80'erne, da kilderne bliver for usikre til at sige noget konkret.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Vodka

Lær mere om vodka

Polakkerne opfandt i det 8. århundrede en spiritus som blev kaldt vodka, og grunden til at man normalt forbinder vodka med Rusland er fordi russerne har efter opfindelsen haft den største indflydelse på det produkt som vi i dag forbinder med vodka.
Vodka havde bedre muligheder for at udvikle sig til den krystalklare væske, som vi kender det i Rusland, da man der havde muligheden for at fryse væsken for derefter at opsamle den alkoholholdige væske. Man nedfryser sig til ren alkohol i stedet for at opvarme, destillation kom også først til Rusland i midten af det 15. århundrede. Det var også i den tid, hvor vodka blev fremstillet og konsumeret pga. sine medicinske fordele, hvilket er hvorfor det fik navnet “Zhiznennia Voda” (livets vand). I 1700-tallet kom det til at hedde “vodka” (lille vand).
Læs mere om vodka