Espresso martini lavet på vodka, kaffelikør, espresso, og en anelse sukker, samt pyntet med 3 kaffebønner.

Espresso Martini

Glas
Is
Metode
Shake hard and fine strain
Pynt
3 kaffebønner

Ingredienser

4 cl
Kaffelikør
2 cl
Espresso kaffe
1 shot
1 cl

Sådan laver du en Espresso Martini

Alle ingredienser rystes kraftigt med masser af is i en shaker. Varm espresso kræver ekstra isterninger for ikke at blive nedvandet og det er vigtigt at ryste kraftigt, så der dannes en god og tæt skum på toppen af cocktailen. Fine-straines henover et afkølet martiniglas og pyntes til sidst med 3 kaffebønner.

Historien om Espresso Martini

Espresso Martini er en af de mange såkaldte “martinis”, der kom frem i løbet af 1980'erne, og hvis eneste lighed med den klassiske Dry Martini er glasset, som den serveres i.

Cocktailen blev opfundet i 1983 af Dick Bradsell, som er en bartending-legende fra London. Han fandt på den en aften, hvor han havde en ung model i sin bar i Soho. Efter en lang arbejdsuge var hun meget træt, men nægtede at gå glip af festen. Derfor blev Dick bedt om at lave “something that's gonna wake me up, then fuck me up”. Cocktailen blev en blanding af espresso, kaffelikør og vodka, som han kaldte Espresso Martini. De tre kaffebønner stammer fra den italienske måde at drikke sambuca, hvor man bestiller sin sambuca “con la mosca”, som betyder serveret “med fluen”.