En Screwdriver kan også kaldes for en vodka juice, da det blot er en blanding af vodka og appelsinjuice.

Screwdriver

Glas
Is
Metode
Pynt
Ingen pynt

Ingredienser

4 cl
Appelsinjuice
Fyld

Historie

Det besynderlige navn kommer fra 1950'erne. Oliebisserne i den Persiske Golf arbejdede længe og under farlige omstændigheder, hvilket de aflastede med alkohol. Oliebisserne hældte appelsinjuice og vodka i dåser mens de arbejdede på boreplatformene. Navnet på cocktailen opstår da arbejderne brugte en skruetrækker til at røre i deres drink.

Andre variationer

Selvom opskriften foreskriver appelsinjuice, så kan den sagtens laves med andre slags juice. Blandes den f.eks. med tranebærjuice, så nærmer vi os en Cape Codder.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Vodka

Lær mere om vodka

Polakkerne opfandt i det 8. århundrede en spiritus som blev kaldt vodka, og grunden til at man normalt forbinder vodka med Rusland er fordi russerne har efter opfindelsen haft den største indflydelse på det produkt som vi i dag forbinder med vodka.
Vodka havde bedre muligheder for at udvikle sig til den krystalklare væske, som vi kender det i Rusland, da man der havde muligheden for at fryse væsken for derefter at opsamle den alkoholholdige væske. Man nedfryser sig til ren alkohol i stedet for at opvarme, destillation kom også først til Rusland i midten af det 15. århundrede. Det var også i den tid, hvor vodka blev fremstillet og konsumeret pga. sine medicinske fordele, hvilket er hvorfor det fik navnet “Zhiznennia Voda” (livets vand). I 1700-tallet kom det til at hedde “vodka” (lille vand).
Læs mere om vodka