Harvey Wallbanger er en Screwdriver (vodka og appelsinjuice) spædet op med en smule Galliano.

Harvey Wallbanger

Glas
Is
Metode
Pynt
Ingen pynt

Ingredienser

4 cl
Appelsinjuice
Fyld
Galliano
1 cl

Historie

Historien om Harvey Wallbanger beretter om en surfer fra Californien, ved navn Tom Harvey, som godt kunne lide sine Screwdrivers med lidt Galliano på toppen.
Efter en surf-konkurrence som han havde tabt efter en svær dag tag han til den lokale bar hvor han fik så hatten passede. Da han prøvede at forlade stedet gik han direkte ind i væggen og han blev fra den dag kendt som “the Wallbanger”.

I 1970'erne fik Galliano's marketinghold opgaven om at finde en cocktail som ville øge likørens popularitet, hvilket også foreklarer hvorfor Harvey Wallbanger blev så kendt på den tid.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Vodka

Lær mere om vodka

Polakkerne opfandt i det 8. århundrede en spiritus som blev kaldt vodka, og grunden til at man normalt forbinder vodka med Rusland er fordi russerne har efter opfindelsen haft den største indflydelse på det produkt som vi i dag forbinder med vodka.
Vodka havde bedre muligheder for at udvikle sig til den krystalklare væske, som vi kender det i Rusland, da man der havde muligheden for at fryse væsken for derefter at opsamle den alkoholholdige væske. Man nedfryser sig til ren alkohol i stedet for at opvarme, destillation kom også først til Rusland i midten af det 15. århundrede. Det var også i den tid, hvor vodka blev fremstillet og konsumeret pga. sine medicinske fordele, hvilket er hvorfor det fik navnet “Zhiznennia Voda” (livets vand). I 1700-tallet kom det til at hedde “vodka” (lille vand).
Læs mere om vodka