Absolut Vodka

Absolut vodka
Absolut vodka
Absolut vodka
Lars Olsson Smith er skaberen af Absolut Vodka som blev lanceret i 1879. Det er manden på portrættet afbilledet på flasken. En flaske som blev designet i 1979 på inspiration af en svensk apotekerflaske.

Historie

Absolut's historie begyndte i det 19. århundrede med entreprenøren Lars Olsson Smith. Allerede i hans 20'ere kontrollerede han 1/3 af brændevins salget i Sverige, et land som har brændevin som en tradition.

I 1879 lancerede han sin fineste kreation, “Absolut rent Brännvin”, som han havde kreeret ved hjælp af en revolutionerende destillationsproces, den kontinuerlige destillation. Han var ikke tilfreds tre eller fire traditionelle destilleringer, han blev nødt til at have sit produkt igennem flere gange, hvilket nemt opnås ved den kontinuerlige destillation. Det er den samme proces der bliver brugt den dag i dag.

Det var først efter, at firmaet Smirnoff havde haft sin internationale markedsføringskampagne i 1960'erne og 70'erne, at Absolut ændrede navn fra brændevin til vodka.

Produktion

Absolut kører på koncepter “one source” (på dansk: en kilde), som er et område tæt på Åhus, i Sydsverige. Deres vodka er udelukkende lavet på lokalt vand og vinterhvede, altså 100% naturlige ingredienser. Vandet hentes fra en dyb brønd (godt beskyttet fra urenheder), og vinterhveden bliver sået på de omkringliggende marker. Denne hvede har den unikke egenskab, at den bliver sået om efteråret, og bliver høstet efteråret året efter. Hveden får altså lov til at gro under sneen, hvilket gør at den udvikler en robust klid (ydre lag som indeholder masser af de gode ting). Det er alt dette som giver Absolut Vodka sin diskrete smag.
Den halve million af flasker vodka som Absolut producerer hver dag bliver afsendt fra den lille havn i Åhus (eneste produktionssted), hvilket bringer os tilbage til konceptet med “one source”. Køb den her

*Reklamelink