Historien om Moscow Mule cocktailen, og hvordan den laves.

Moscow Mule

Glas
Is
Metode
Pynt
Limebåd

Ingredienser

4 cl
Friskpresset limejuice
2 cl
Fyld

Historie

Tilbage i 1940'erne var vodka en meget upopulær spiritus i USA, og man jokede åbenbart med at vodka var russisk for forfærdelig. Det skræmte dog ikke John Martin som opkøbte de amerikanske rettigheder til mærket Smirnoff i 1939. Han fandt dog hurtigt ud af at det var umuligt at sælge det, der var ingen som drak vodka.

En dyster aften sad John Martin på baren “Cock 'n' Bull” i Los Angeles og jamrede til barejeren, Jack Morgan, over sin manglende evne til at sælge vodkaen. Barejeren havde samme problem, men blot med ingefærøl, og sjovt nok havde en hel 3. forretningsmand et problem med at komme af med kopperkrus.

Efter et par drinks og lidt opfindsomhed kom de frem til cocktailen Moscow Mule — en vodka og ingefærøl cocktail serveret i kopperkrus. Cocktailen blev markedsført alt det de kunne og folk tog det til sig. Pludselig var vodka blevet accepteret på den amerikanske cocktail scene.

Navnet på cocktailen er valgt rent tilfældigt. Moskva er formentlig valgt på grund af associationen mellem vodka og Rusland, men hvorfor muldyr er med vides ikke. Nogle påstår at det er tilføjet fordi ingefærøllen giver et spark af smag.

Relaterede cocktails

Vodka

Lær mere om vodka

Polakkerne opfandt i det 8. århundrede en spiritus som blev kaldt vodka, og grunden til at man normalt forbinder vodka med Rusland er fordi russerne har efter opfindelsen haft den største indflydelse på det produkt som vi i dag forbinder med vodka.
Vodka havde bedre muligheder for at udvikle sig til den krystalklare væske, som vi kender det i Rusland, da man der havde muligheden for at fryse væsken for derefter at opsamle den alkoholholdige væske. Man nedfryser sig til ren alkohol i stedet for at opvarme, destillation kom også først til Rusland i midten af det 15. århundrede. Det var også i den tid, hvor vodka blev fremstillet og konsumeret pga. sine medicinske fordele, hvilket er hvorfor det fik navnet “Zhiznennia Voda” (livets vand). I 1700-tallet kom det til at hedde “vodka” (lille vand).
Læs mere om vodka