En forfriskende Dark and Stormy lavet med mørk rom og ingefærsøl (ginger beer).

Dark and Stormy

Glas
Is
Metode
Pynt
Limebåd

Ingredienser

Friskpresset limejuice
2 cl
Fyld
4 cl

Sådan laver du en Dark and Stormy

Fyld glasset op med isterninger. Kom herefter den friskpressede limejuice i, og fyld næsten helt op med ingefærøl (husk at efterlade plads til rommen). Tag en barske og placer hovedet på skeen øverst i cocktailen. Hæld herefter rommen udover barskeen, så rommen lægger sig som et lag øverst i glasset. Det skaber den visuelle flotte kontrast i drinken. Pynt til sidst cocktailen med en limebåd. Og så er der serveret.

Historien om Dark and Stormy

Cocktailen stammer fra Bermuda og er ikke krediteret til en enkelt person, men er nok snarere et produkt af at officererne i den britiske flåde fik udleveret mørk rom og ingefærøl. Det er uklart hvorfor, men en teori antyder, at det har noget at gøre med ingefærs evne til at modvirke søsyge.

Køb Gosling's Dark and Stormy sæt

Dark and Stormy bliver typisk forbundet med Gosling's Black Seal rom og de laver faktisk også en ganske fornuftig ingefærøl, der er designet til at blive brugt sammen. Køb begge dele i et sæt eller gaveæske hos Barlife.dk. Så er du klar til at servere lækre Dark and Stormy cocktails til dine gæster.

Relaterede cocktails

Rom

Lær mere om rom

Der findes ikke en spiritus, der passer bedre til pirater end rom. Ikke fordi den er tæt forbundet med søfart, heller ikke fordi det er en del af popkultur, men fordi rom er fuldstændig resistent overfor regler. De forskellige stilarter af rom varierer afhængigt af, hvor rommen kommer fra, hvordan de er destilleret, og hvordan de er modnet (hvis de er). Det eneste, der forbinder forskellige typer af rom, er grundingrediensen: sukkerrør.
Læs mere om rom