Mojitoen er en klassisk cocktail, som er lækker og yderst populær, og så er den endda let at lave. Lær at lave den som en sand cocktail bartender.

Mojito

Glas
Is
Metode
Pynt
Myntekvist

Ingredienser

Limebåd
4 stk
Rørsukker
1 tsk
Mynteblade
1 håndfuld
4 cl
Sprite
Fyld

Hvordan laver man en mojito?

Mojitoen er en af de mest populære cocktails, og den kan laves på mange måder. Den gængse opskrift foreskriver limebåde, rørsukker, lys rom, mynteblade, knust is, og danskvand. Det er en ganske fin opskrift, men hvis du vil lave den som en rigtig cocktail bartender, så følger du fremgangsmåden herunder.

Fremgangsmåde

Læg limebådene i bunden af et glas, og hæld rørsukkeret henover. Med en morter, pres limebådene således at sukkeren bliver vædet i limejuice. Tag en håndfuld mynte blade i den ene hånd, giv dem et godt klap med den anden og hæld oven i drinken (forklaring følger). Herefter hældes rommen oveni, og der fyldes næsten helt op med knust is. Med en barske rør rundt i drinken således at al sukkeren bliver rørt ud og limebådene samt mynten ikke blot ligger på bunden. Til sidst fyldes der helt op med knust is, og der toppes af med Sprite (tro mig, Sprite er bedre end danskvand).

Myntebladene skal ikke moses til ukendelighed sammen med limebådene af primært to grunde:

  1. Smagen af mynte skal ikke blive alt for kraftig.
    Et hårdt klap på myntebladene vil frigive olierne og smagen på et mere passende niveau, end hvis de blev muddled/stødet. Du kan selv nemt afprøve forskellen ved at lægge et mynteblad på tungen og presse den op mod ganen. Her frigives olierne og en behagelig smag. Hvis du herefter begynder at tygge på myntebladet, vil du hurtigt opleve en bitter smag og den er vi ikke interesserede i.

  2. Rent visuelt ser hele mynteblade bare bedre ud. Derudover undgår man også at drikke de små stykker af mynteblade og måske endda blokere sine sugerør med dem.

Der skal bruges rørsukker til en mojito, ikke sirup. Rørsukkeren giver den helt rette mundfølelse i cocktailen, da sukkerkornene giver en let grynet konsistens.

Vælg de rette ingredienser

Det nytter ikke noget at bruge dårlige ingredienser, da det trækker hele smagsoplevelsen ned. Det er derfor vigtigt at både lime og mynten er friskt, når det bruges.

Den sidste ingrediens i opskriften, nemlig rommen, skal man dog finde en mellemvej med. Det kan hurtigt blive for billigt, men det kan også hurtigt blive for dyrt. Husk på at rommen skal indgå i et sammenspil med de andre ingredienser. Det betyder at en dyr rom ikke i sandhed kan nydes, men også at en billig rom trækker det hele ned. En god mellemvej er Havana Club Añejo 3 Años, som er en fornuftig lys rom til mange forskellige cocktails. Flasken står normalt til omkring 130 kr. for 70 cl.

Andre variationer af mojito

Som nævnt i begyndelsen, så kan en mojito laves på mange forskellige måder.

Alkoholfri mojito

Foruden en Strawberry Daiquiri, så er mojitoen en af de cocktails, som gør det virkelig godt alkoholfri. Det er endda uden at det bliver svært. Ingredienserne i en mojito giver nemlig så meget smag, at hvis man fjerner rommen, så har man stadig en velsmagende drink. Læs mere om alkoholfrie cocktails her: alkoholfrie cocktails.

Strawberry mojito

Som navnet måske afslører handler denne variation om jordbær. Det går i alt sin enkelthed ud på at man, udover den normale opskrift, tilsætter jordbær. De tilsættes sammen med limebåde, og muddles på samme tid. På den måde kommer saften fra jordbærene med helt fra starten, og giver drinken et twist. Til sidst kan man med fordel pynte den med ekstra jordbær. Igen skal man huske at jordbærene skal være friske for at opnå den bedste smagsoplevelse.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Rom

Lær mere om rom

Der findes ikke en spiritus, der passer bedre til pirater end rom. Ikke fordi den er tæt forbundet med søfart, heller ikke fordi det er en del af popkultur, men fordi rom er fuldstændig resistent overfor regler. De forskellige stilarter af rom varierer afhængigt af, hvor rommen kommer fra, hvordan de er destilleret, og hvordan de er modnet (hvis de er). Det eneste, der forbinder forskellige typer af rom, er grundingrediensen: sukkerrør.
Læs mere om rom