f Cocktailbøger — Få inspiration til nye cocktailopskrifter | Mixologisten


Cocktailbøger

Bøger kan være fantastisk inspiration til at udforske nye opskrifter, eller tilegne sig ny viden om teknikker, der kan bruges til at skabe bedre cocktails. Herunder gennemgår vi cocktailbøger, som vi har læst og kan anbefale til dig. God læsning.


Bogen Batched & Bottled

Batched & Bottled

Det kan være træls at holde fest for venner og bekendte, når man skal bruge aftenen bag baren. Det er der dog en løsning på, fordi man kan lave sine cocktails på forhånd og det er det, bogen Batched & Bottled handler om. Bogen er et opslagsværk med 50 opskrifter inddelt i årstiderne. Foruden almindelige cocktails, såsom Mojito og Old Fashioned, indeholder bogen også en masse cocktails, som er forfatternes egne kreationer.

Selvom bogen ikke indeholder deciderede afsnit om teori og teknikker, gemmer der sig små fifs og tricks i de forskellige opskrifter, der bestemt gør den værd at læse. Derudover er billederne i bogen yderst indbydende, så man bliver virkelig inspireret til at prøve det hele af.

*ReklamelinkBogen Cocktail Codex

Cocktail Codex

Bogen her er efterfølgeren til Death & Co, hvor forfatterne endnu engang deler deres store viden og passion indenfor cocktails. Forfatterne starter bogen ud med at forklare, at der kun findes 6 grundopskrifter, hvorfra alle andre cocktails kan udledes. Forklaringen følger selvfølgelig og danner grundlaget til, at forfatterne kan forklare hvorfor nogle cocktails fungerer og hvorfor andre ikke gør. Blandt de mere end 350 opskrifter i bogen deler forfatterne flittigt ud med tips og tricks, så du kan lave de bedste cocktails.

I løbet af bogen er man ikke i tvivl om, at forfatterne har taget inspiration fra Dave Arnold's Liquid Intelligence. Bogen kommer nemlig ind over meget tekniske metoder, hvorpå man kan få mest ud af sine ingredienser, såsom brugen af centrifuge og sous vide.

Cocktail Codex kan klart anbefales til alle cocktailbartendere, der vil tage deres evner til det næste niveau. Bogen giver god inspiration og motivation til egne eksperimenter.

*ReklamelinkBogen Death & Co

Death & Co

Modern classic cocktails

Få et indblik ind i en af verdens bedste cocktailbarer og de bartendere, der betjener den. Death & Co cocktailbaren åbnede i 2006 og siden da har de vundet en del anerkendelser, f.eks. “World's Best Cocktail Menu” i 2010 ved Tales of the Cocktail Spirited Awards. Bogen starter ud med en fornuftig gennemgang af teorien om alt, hvad man har brug for, f.eks. barudstyr, metoder, forskellige typer spiritus osv., hvorefter bogen kører igennem deres imponerende kartotek af over 500 cocktails og hvordan de laves.

Bogen er et must-have for den øvede bartender. Nogle af beskrivelserne i bogen kører nemlig lidt for hurtigt henover detaljerne, og det kan derfor være en fordel at have et fundament som bartender, før man giver sig i kast med bogen.

*ReklamelinkBogen Den fulde sandhed om spiritus

Den fulde sandhed om spiritus

Den fulde sandhed om spiritus er en flot kaffebordsbog, hvor man får en bred introduktion til spiritussens historie og de mange forskellige måder, man kan lave den på i et meget letlæseligt format. Igennem bogen lærer man kort om forskellige spiritustyper og kendte brands, samt opskrifter på flere forskellige populære cocktails.


Bogen Drunken Botanist

Drunken Botanist

Man må sige, at bogens titel er meget rammende, da den indeholder dybdegående beskrivelser af teori og historie bag hver plante, som kunne have noget med spiritus at gøre.

Al spiritus stammer fra fermentering, hvor gær omdanner sukker til alkohol og kuldioxid. Det er dog ikke givet, hvor denne sukker kommer fra og det er blandt andet derfor, vi i dag har et væld af forskellige spiritustyper. Drunken Botanist er med til at give et indblik i, hvordan disse forskellige spiritustyper afviger fra hinanden allerede ved fermenteringen. Drysset henover det hele finder vi cocktailopskrifter, der passer ind i fortællingen. Alt i alt en meget fornuftig bog, der underbygger bartenderens grundviden.


Bogen Liquid Intelligence

Liquid Intelligence

The Art and Science of the Perfect Cocktail

Hvordan laver en videnskabsmand cocktails? Det er præcist det svar, som man får i bogen Liquid Intelligence. Dave Arnold forklarer hans forskellige tekniker til at udvinde den bedste smag fra forskellige ingredienser, hvor han går helt i bund og forklarer præcis, hvordan hans teknikker giver det bedste resultat. Man er i hvert fald slet ikke i tvivl om, at Dave Arnold er passioneret bartender, når man læser hans bog. Hvis du er til den videnskabelige og nørdede tilgang, eller bare mangler en undskyldning for at købe en centrifuge til hjemmebaren, så er bogen helt perferkt for dig.

PS: Han afslutter bogen ved at beskrive, hvordan han vil lave den perfekte gin og tonic.

*ReklamelinkKommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar