Hvordan en Aviation cocktail laves samt dens historie.

Aviation

Glas
Is
Metode
Pynt
Maraschino kirsebær

Ingredienser

Gin
3 cl
Maraschino
2 cl
Friskpresset citronjuice
2 cl
Creme de Violette
2 cl
Bombay Sapphire er på grund af sin lethed og svage bid en ideel gin til denne cocktail. Den giver plads til at de andre smage cocktailen byder på kommer frem.

Historie

Cocktailen kom frem i 1916 da den forekom i Hugo Ensslin's bog Recipes for Mixed Drinks. Navnet på cocktailen kommer fra den lilla likør, Crème de Violette, som i blanding giver cocktailen et blåt skær. Derudover stammer den også fra den tidlige alder af luftfart hvor det at rejse med fly var en glamourøs luksus kun tilgængelig til de rige.

Aviation cocktailen blev aldrig populær, formentlig grundet de svært fremkommelige ingredienser. Især Crème de Violette blev en udfordring i USA da Forbudstiden begyndte 1920 og senere hen da produktionen lukkede helt ned i 1960'erne. Det er sandsynligvis også derfor cocktailen blev skrevet uden denne likør i bogen Savoy Cocktail Book af Harry Craddock. Heldigvis for os så er ingredienserne blevet lettere tilgængelige, og vi kan nyde den med dens karakteristiske blå farve.

Relaterede cocktails