Hvordan en Aviation cocktail laves samt dens historie.

Aviation

Glas
Is
Metode
Pynt
Maraschino kirsebær

Ingredienser

Gin
3 cl
Maraschino
2 cl
Friskpresset citronjuice
2 cl
Creme de Violette
2 cl
Bombay Sapphire er på grund af sin lethed og svage bid en ideel gin til denne cocktail. Den giver plads til at de andre smage cocktailen byder på kommer frem.

Historie

Cocktailen kom frem i 1916 da den forekom i Hugo Ensslin's bog Recipes for Mixed Drinks. Navnet på cocktailen kommer fra den lilla likør, Crème de Violette, som i blanding giver cocktailen et blåt skær. Derudover stammer den også fra den tidlige alder af luftfart hvor det at rejse med fly var en glamourøs luksus kun tilgængelig til de rige.

Aviation cocktailen blev aldrig populær, formentlig grundet de svært fremkommelige ingredienser. Især Crème de Violette blev en udfordring i USA da Forbudstiden begyndte 1920 og senere hen da produktionen lukkede helt ned i 1960'erne. Det er sandsynligvis også derfor cocktailen blev skrevet uden denne likør i bogen Savoy Cocktail Book af Harry Craddock. Heldigvis for os så er ingredienserne blevet lettere tilgængelige, og vi kan nyde den med dens karakteristiske blå farve.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Gin

Lær mere om gin

Gin er brændevin smagssat med enebær, som oprindeligt skulle det være et velegnet middel mod nyrelidelser. Franciscus Sylvius (1614-1672), professor i medicin ved universitetet i Leyden (Holland), har fået æren for at have opfundet gin, men tidslinjen giver ingen mening. Allerede i 1606, 8 år før hans fødsel, havde Holland pålagt genever (som gin hed på den tid) skat. Hvem der reelt opfandt gin er svært at sige med sikkerhed, der er mange realistiske kandidater hvor der endda er en dansker iblandt.
Læs mere om gin