Hendrick's gin
Hendrick's gin er en gin, der bliver produceret af William Grant & Sons ved Girvan destilleri i Skotland, som blev lanceret i 1999. Ginnen er foruden enebær smagssat af bulgariske roser og agurk. Flasken er en meget karakteristisk mørk apotekerflaske.
Historien om Hendrick's gin
Kigger man på flasken bliver man ledt til at tro, Hendrick's gin blev grundlagt i 1886, men det var da whiskeyproducenten William Grant & Sons blev grundlagt i Dufftown på Speyside. Der gik dog et helt århundrede, før de kastede sig ud i produktionen af gin med lanceringen af Hendrick's gin i 1999.
Historien om Hendrick's gin er dog slet ikke så lang.
I 1966 købte Charles Gordon, barnebarn af Grant, noget destilleringsudstyr på en auktion. 22 år senere fik han Lesley Gracie med til at eksperimentere, men det var først i 1999, at infusionen med agurk og rosenblade slog klik og Hendrick's gin blev skabt.
Ifølge et rygte skulle ginnen være opkaldt efter Janet Sheed Roberts' yndlings gartner. Janet var William Grant's sidste levende barnebarn og Skotlands ældste kvinde, da hun døde i 2012 i en alder af 110 år.
Wall Street Journal beskrev Hendrick's gin i 2002 som den bedste gin i verdenen.
Produktionen af Hendrick's gin
For at lave Hendrick's gin gør man brug af to forskellige typer destillatorer, hvorefter man blander destillatet, for at opnå det bedste af begge verdener. Der bruges en potdestillator og en Carterhead destillator.
Potdestillatoren er ret lille (500 liter), hvilket gør det muligt at udtrække mest muligt af de botaniske smagskarakterer. Destillatoren bliver fyldt med neutral spiritus, de botaniske ingredienser og en anelse vand. Dette får lov til at stå i 24 timer, så man laver cold-compunding, før der destilleres. Den første del af destillatet kan have helt op til 92% alkohol, hvorefter styrken langsomt daler. Det endelige destillat har en alkoholprocent på 75, som iøvrigt er en tyk og olieret spiritus, der har en kraftig duft af enebær.
Destillatet fra Carterhead destillatoren er en helt anden boldgade. Destillatet er mere diskret i sin smagsprofil med lette florale og søde smage. Dette skyldes måden en Carterhead destillator virker på. De botaniske ingredienserne tilsættes ikke direkte i væsken, der destilleres, men i kurve henover væsken, så dampene kommer forbi de botaniske ingredienser og på den måde trækker smag ud af dem. Dette kaldes også damp infusion.
Til sidst blandes destillatet fra de to destillatorer, hvor man tilsætter essens fra agurker og rosenblade.
De botaniske ingredienser er blandt andet koriander, appelsin, citron, kvan, orris rod, cubeb bær, kommenfrø, kamille, hyldeblomst og røllike.
Smagen og aromaen af Hendrick's gin
Ginnen dufter af enebær med en svag duft af roser, som giver den et blomstret udtryk. Giver man den lidt mere tid, kan man også fornemme appelsiner, lime, og hyldeblomst. I starten bliver man ramt af en sprødhed af agurk, for derefter at få en antydning af citrus og blomster. Finishen er vedvarende, hvor enebærerne kommer tilbage og man kan fornemme lakrids og sort peber.
I en Gin & Tonic kan vi klart anbefale, at bruge en Gents tonic og pynte den med en agurkestrimmel. Hvis man er lidt frisk, kan man også give den et twist med peberkværnen.
Hvis du er vild med smagen af agurk i en gin, så kan vi også kun anbefale cocktail Cucumber Gin Fizz. Det er en cocktail baseret på gin, hvor man tilsætter saft fra en agurk, og selvom det kan virke voldsomt at bruge Hendrick's gin der, så er smagen fortrinlig. Gi' den et forsøg.
Køb den her
*Reklamelink