Gin Mare

Gin Mare — En sand middelhavsgin Gin Mare er en fremragende gin fra Spanien, der er udviklet med inspiration fra Middelhavets smage. De anvendte ingredienser er da også alle af lokal herkomst og består af blandt andet arbequina oliven, rosmarin, timian, basilikum og mandarin.

Resultatet er en fantastisk gin, som har opnået gode resultater, herunder en guldmedalje ved “The Gin Masters” i kategorien “Super Premium” i 2016.

Historie og produktion

Kapellet, hvor Gin Mare bliver produceret, plejede at stå på byens strand, hvor lokale fiskermænd ville komme og bede for en god fangst og sikker hjemrejse før, at de drog afsted. I det 18. århundrede flyttede munke kapellet sten for sten fra stranden efter borgmesterens ordrer.

Giró Ribot familien har siden 1835 lavet forfriskende aromatiske læskedrik. I begyndelsen af 1900'erne udvidede de til også at destillere brandy og whisky. Under den spanske borgerkrig (1936-1939) gemte Manuel Giró Sr sig i de lokale bjerge, hvor han lagde mærke til overfloden af enebærbuske. Det var her familiens tilknytning til gin begyndte, og i 1940 lancerede de deres succesfulde Gin MG brand, som nu er blandt de mest sælgende i Spanien.

Brødrene Marc og Manuel Giró Jr, sønnesønnerne af Manuel Giró Sr, repræsenterer den 4. generation af familiens historie indenfor destillering. De blev opfrostret til at deltage i familiens forretning, og de ville naturligvis sætte deres eget præg på den. De forsøgte at skabe en sand middelhavsgin inspireret af området, som de voksede op i, med lokale ingredienser.

I 2007 begyndte udviklingen af den nye gin af familiens dygtigste destillatør i en lille potdestillator, hvor 45 forskellige ingredienser blev destilleret hver for sig og evalueret. Mængden af lokale ingredienser gjorde udvælgelsen svær.

Catalonien er kendt for sine arbequina oliven, og lige netop denne ingrediens viste sig at være nøglen til at udvikle en virkelig unik gin præget af regionen. Kultivationen af arbequina oliventræer foregår fortsat organisk, og oliven er håndplukket, så de ikke bliver beskadiget. Grundet sortens relative lille størrelse og lavt juiceudbytte, er arbequina olivenolie en af de dyreste. I hver destillering bruges der i alt 15 kilo oliven, som bliver knust med en elektrisk knuser forud for maceration i destillatoren.

Foruden oliven indeholder Gin Mare også rosmarin, basilikum, og timian fra Middelhavet, samt mere traditionelle gin ingredienser såsom: koriander, kardemomme, citrus, og selvfølgelig enebær. Enebærene bliver håndplukket på Giró Ribot familiens egen gård i Teruel. Sorten, som gror i overflod på familiens land, giver bær med meget blød hud. Familien siger, at disse vildtvoksende bær er vitale for smagen af deres gin.

De søde appelsiner kommer fra Seville, bitre appelsiner fra Valencia, og citroner fra Lleida. Citrusfrugterne ankommer til destilleriet hele, og bliver håndskrællet for at få lange skræller, der bliver macereret i fransk neutral spiritus lavet på byg i et år i ståltønder. Hver maceration indeholder 14 kg skræller i 40 liter neutral spiritus, som er blevet reduceret fra 96% alkohol til omkring 50%. På nuværende tidspunkt kræves der 200 kg appelsinskræller og 80 kg citronskræller. For at putte det i perspektiv, så kræver 1 kg skræl cirka 8-9 kg frugt, hvis man får det hele med.

Timianen (tomillo) kommer fra Tyrkiet, basilikummen (albahaca) fra Italien, rosmarin (romero) fra Grækenland, korianderfrø (coriandro) fra Marokko, og kardemomme (cardamomo) fra Sri Lanka. Selvom citrusfrugterne bliver macereret sammen, så bliver de andre ingredienser macereret hver for sig i mere end 36 timer og derefter destilleret hver for sig.

Smag og aroma

Selvom ginnen tilbyder flere smagsoplevelser, så leverer den præcis, hvad der står på etiketten: en middelhavsgin med oliven, timian, rosmarin, og basilikum.

Aromaen er krydret og urteagtig. Den minder om en fugtig nåleskov fyldt med tomatplanter, rosmarin, basilikum, og sorte oliven. Smagen brister med fyrretræer, eucalyptus, basilikum, og frisk koriander før, at den bliver tør med timian og rosmarin.

I en Gin & Tonic passer Gin Mare perfekt med en 1724 tonic, da den er lavet af samme virksomhed, og er designet til at matche. Pynt med rosmarin samt lidt peber, og du har en perfekt Gin & Tonic. Køb den her

*Reklamelink