Negroni
Glas
Is
Metode
Pynt
Appelsinskive
Ingredienser
Campari
3 cl
3 cl
Sød vermouth
3 cl
Sådan laver du den perfekte Negroni
Fyld dit
røreglas 2/3 op med isterninger. Hæld gin, Campari og sød vermouth i røreglasset. Tag din
barske, sæt den i røreglasset og kør den rundt langs indersiden af glasset. Med lidt øvelse kan man få barskeen til at køre rundt i en glidende bevægelse mellem fingrene. Efter omkring 12 ture rundt i glasset er cocktailen klar. Du kan evt. smage den til ved at duppe barskeens hoved på hånden mellem tommelfingeren og pegefingeren og smage det. Sæt en julep eller
hawthorne strainer i toppen af røreglasset og hæld cocktailen over i dit glas. Pynt med en appelsinskive eller appelsinskal.
De rette ingredienser til den helt perfekte Negroni
Negroni er en meget simpel cocktail, hvor hver ingrediens virkelig får lov at sætte sig præg på cocktailen og gør derfor en stor forskel. Dette betyder, at man ikke blot kan bruge hvilken som helst spiritus. Kvaliteten kan smages. Den amerikanske bartender bag bloggen “
Drinks and Drinking” har lavet et eksperiment med forskellige gin og vermouth, for at finde ud af hvilken kombination var den bedste. Han fandt frem til, at der skal bruges Tanqueray gin og Cocchi vermouth. Hvad synes du om kombinationen? Fin inspiration til andre gode gin under vores
anmeldelser.
Historien om Negroni
Grundlæggeren Gaspare Campari lancerede i Milano i 1860'erne en drink med lige dele Campari og sød vermouth fra Torino. Meget passende kaldte han den for Milano-Torino (af tilhængere forkortet til Mi-To). Omkring 40 år senere blev den toppet med danskvand og en ny cocktail blev født. Den fik navnet
Americano, som en hyldest til den populære amerikanske cocktailkultur.
Hurtigt blev den en af Norditaliens mest moderigtige cocktails, også på Caffé Casoni i Firenze, som var en af grev Camillo Negroni's stambarer. I 1919 bad greven angiveligt bartenderen, Fosco Bruno Sabatino Scarselli, om at lave et stærkere twist på cocktailen. Scarselli erstattede danskvand med gin. Greven blev så tilfreds, at han gjorde den til sin foretrukne cocktail, og de andre gæster fulgte trop og døbte den Negroni.
Negroni spredt sige hurtigt til barer i hele verdenen, og i 1930 blev den optaget i
Harry Craddock's The Savoy Cocktail Book. Efter at cocktailen blev en succes, grundlagde Negroni-familien Negroni Distillerie i Treviso, Italien, og begyndte at producere en færdiglavet version af drinken, solgt som “Antico Negroni 1919”
Annonce