hej

Corpse Reviver no. 2

Glas
Is
Metode
Pynt
Ingen pynt

Ingredienser

Gin
2 cl
Triple sec
2 cl
Lillet Blanc
2 cl
Friskpresset citronjuice
2 cl
1 dash
Corpse Reviver No. 2 er en klassisk drink, der tilhører en familie af cocktails før forbuddet, som siges at være skabt og indtaget med det primære formål at vække drikkeren fra de døde - med andre ord beregnet til at helbrede tømmermænd, øge kraft og ellers forbedre ens morgen. Corpse Revivers kan spores tilbage til mindst 1870'erne, hvor mange er gået tabt på grund af tidens tand. Denne version er den bedst kendte opskrift, selvom Corpse Reviver nr. 1 (cognac, Calvados, sød vermouth) stadig er i rotation i dag og nyder lejlighedsvis placering på barmenuer.

Ligesom mange cocktails fra forbudstiden forsvandt Corpse Reviver nr. 2 i uklarhed i løbet af årtierne, men den blev genoplivet i løbet af de sidste år, da bartendere søgte til historien for at få inspiration. Dens vedtagelse blev drevet af drinkens optagelse i Harry Craddocks “The Savoy Cocktail Book”, en banebrydende tome, der oprindeligt blev udgivet i 1930, og som introducerede snesevis af klassiske drinks til moderne drinkere.

Sådan laver du en Corpse Reviver no. 2

Afkøl serveringsglasset. Kom alle ingredienser (undtagen absint) i en cocktailshaker. Fyld shakeren op med is og shake cocktailen i 10 sekunder. Fine-strain over i et martiniglas eller coupe, og spray med absint.

Relaterede cocktails