Daiquiri er en klassisk cocktail, der med sin simple opskrift alligevel formår at levere en fantastisk smagsoplevelse.

Daiquiri

Glas
Is
Metode
Pynt
Limeskive

Ingredienser

4 cl
Friskpresset limejuice
2 cl
2 cl

Sådan laver du en Daiquiri

Stil dit martini eller coupe glas på køl. Hæld alle ingredienserne i en shaker og ryst indholdet med is. Tag herefter dit afkølede cocktailglas frem og fine strain indholdet fra din shaker ned i glasset. Pynt cocktailen med en limeskive. Så er der serveret. Skål!

Historien om Daiquiri

Opfindelsen skete ved et heldigt uheldig i 1896. Den blev skabt af Jennings Cox, en amerikansk ingeniør, der forvaltede cubanske ejendomme for to amerikanske selskaber i byen Daiquiri (anerkendelse som medskaber gives ofte også til en cubansk ingeniør ved navn Pagliuchi). Med vigtige gæster på vej og foruden gin fandt han sig i en knibe. Han var bekymret om hvorvidt gæsterne ville finde den lokale spiritus velsmagende serveret med is. Derfor tilføjede han limesaft og sukker til øens rene sukkerrør rom, og således var en klassiker født.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails

Rom

Lær mere om rom

Der findes ikke en spiritus, der passer bedre til pirater end rom. Ikke fordi den er tæt forbundet med søfart, heller ikke fordi det er en del af popkultur, men fordi rom er fuldstændig resistent overfor regler. De forskellige stilarter af rom varierer afhængigt af, hvor rommen kommer fra, hvordan de er destilleret, og hvordan de er modnet (hvis de er). Det eneste, der forbinder forskellige typer af rom, er grundingrediensen: sukkerrør.
Læs mere om rom