f Caipirinha | Mixologisten


Cocktailen Caipirinha

Caipirinha

Glas Rocks
Is Knust is
Metode Muddle, Build and Churn
Pynt Limebåd

Ingredienser

Limebåd6 stk
Rørsukker2 tsk
Cachaça6 cl

Caipirinha er Brasiliens national drink, og det er ikke så underligt, når Brasilien årligt producerer 2 milliarder liter cachaça. Kun 400 millioner liter forlader landet, resten bliver på det nationale marked. Det er 11 liter per indbygger per år. Man kan altså med sikkerhed sige, at de kan lide spiritussen.

Historie

Oprindeligt var drinken opfundet som medicin mod febertilstande, hvor det f.eks. siges, at den blev ordineret af læger under den spanske syge. Cachaça og limejuice alene var for surt for børn at drikke, derfor begyndte man at tilføje sukker. Den sidste detalje med isen, kom da man fandt på, at den kolde drink også ville kunne nedkøle feberen hos patienten.

Andre variationer

Caipirinha er en simpel drink, hvilket giver rig mulighed for at lave cocktailen med et pift. Friske bær, som f.eks. jordbær, blåbær, eller noget helt andet, kan med fordel kommes i glasset sammen med limebådene, før de muddles. Smagen af cocktailen bliver pludselig en helt anden.

Det er også muligt at bruge en helt anden spiritus. Hvis cocktailen laves med vodka, så kaldes det en Caipiroska.AnnonceRelaterede cocktailsKommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar