Caipirinha er Brasiliens national drink, og det er ikke så underligt, når Brasilien årligt producerer 2 milliarder liter cachaça. Kun 400 millioner liter forlader landet, resten bliver på det nationale marked. Det er 11 liter per indbygger per år. Man kan altså med sikkerhed sige, at de kan lide spiritussen.
Historien om Caipirinha
Oprindeligt var drinken opfundet som medicin mod febertilstande, hvor det f.eks. siges, at den blev ordineret af læger under den spanske syge. Cachaça og limejuice alene var for surt for børn at drikke, derfor begyndte man at tilføje sukker. Den sidste detalje med isen, kom da man fandt på, at den kolde drink også ville kunne nedkøle feberen hos patienten.
Andre variationer
Caipirinha er en simpel drink, hvilket giver rig mulighed for at lave cocktailen med et pift. Friske bær, som f.eks. jordbær, blåbær, eller noget helt andet, kan med fordel kommes i glasset sammen med limebådene, før de muddles. Smagen af cocktailen bliver pludselig en helt anden.
Det er også muligt at bruge en helt anden spiritus. Hvis cocktailen laves med vodka, så kaldes det en Caipiroska.
Der findes ikke en spiritus, der passer bedre til pirater end rom. Ikke fordi den er tæt forbundet med søfart, heller ikke fordi det er en del af popkultur, men fordi rom er fuldstændig resistent overfor regler. De forskellige stilarter af rom varierer afhængigt af, hvor rommen kommer fra, hvordan de er destilleret, og hvordan de er modnet (hvis de er). Det eneste, der forbinder forskellige typer af rom, er grundingrediensen: sukkerrør.
Læs mere om rom