Ofte stillede spørgsmål vedrørende cocktails og hjemmebaren

Er en cocktail stærk — bliver man meget fuld?

Man skal altid drikke alkohol med måde, men du bliver ikke mere fuld af cocktails end så meget andet. En genstand svarer til 4 cl spiritus med en alkoholprocent på 37,5, hvilket passer med mange af de cocktails, som du kan finde på denne hjemmeside.

Om en cocktail smager stærkt kommer helt an på, hvad der skal i den, og blandingsforholdet mellem spiritus og andre ingredienser. En cocktail såsom Old Fashioned vil smage stærkt, da den indeholder 6 cl ren whisky og kun 1 cl sukker. Derimod vil en Crush 43, hvor der bruges en likør og fyldes op med Sprite, smage meget mere blid.

Hvad er den mest populære cocktail?

Det er et godt spørgsmål. Cocktails er lidt ligesom moden, hvor der hele tiden bliver skiftet ud, men der er dog nogle klassikere, som nok aldrig vil forsvinde helt fra cocktailkortet. Blandt de mest populære cocktails i dag kommer man ikke uden om Mojitoen og Strawberry Daiquiri.

Du kan se flere af vores cocktails her: cocktail oversigten.

Hvilken tonic skal jeg bruge til min gin?

Det er det evige spørgsmål, og det bedste svar er nok, at man skal prøve sig frem, for at finde den perfekte Gin & Tonic til ens egen smag. Man behøver dog ikke at prøve sig frem i blinde — vi har nemlig skrevet en guide til forskellige sammensætninger, som gør det rigtig godt. Læs den her: Gin & Tonic-guiden.

Derudover kan du også være heldig, at vi har skrevet om lige præcis den gin, som du har. Du kan læse om vores gin anmeldelser her: Anmeldelser af gin.

Du kan også læse om tonicvand her: Tonicvand.

Kan man lave cocktails alkoholsfri?

Det kan man sagtens. De kaldes typisk mocktails eller rocktails, da mange af dem imiterer cocktails med spiritus i. Du kan læse mere om alkoholfrie cocktails her: alkoholfrie cocktails.

PS: Alkoholfrie cocktails kan også smage rigtig godt.

Smager cocktails godt?

Ja! Ellers ville vi formentlig ikke lave dem.
Crush 43 er en cocktail, som er en sikker vinder hos de fleste. Den har en god blanding mellem sur og sød, selvom den er overvejende sød. Man kan med fordel eksperimentere sig lidt frem ved at finde cocktails, som minder om noget, man drikker i forvejen.

Du kan se vores cocktails her: cocktail oversigten.Er dit spørgsmål ikke blevet besvaret? Skriv dit spørgsmål i en kommentar herunder, og så vender vi straks tilbage!