Crush 43 er en lækker blanding af citroner, rørsukker, Likør 43 og sprite. Resultatet er en sød lemonade med et pift af vanilje.

Crush 43

Glas
Is
Metode
Pynt
Ingen pynt

Ingredienser

Citronbåd
4 stk
Rørsukker
1 tsk
Likør 43
4 cl
Sprite
Fyld
Crush 43 er en lækker blanding af citroner, rørsukker, Likør 43 og sprite. Resultatet er en sød lemonade med et pift af vanilje.

Lav den alkoholfri

Ligesom mange af vores andre alkoholfrie cocktails indeholder Crush 43 en masse spændende ingredienser, der bidrager til smagen. Det er kun Likør 43 i ingredienslisten, der indeholder alkohol og den kan sagtens udelades. Når man gør det, kan man med fordel erstatte noget af rørsukkeren med vaniljesukker, så man stadig får piftet af vanilje, som Likør 43 bidrager med.

Relaterede cocktails

Likør

Lær mere om likør

Likører var oprindeligt fremstillet som destillater med medicinske formål. Man mente, at de mange forskellige urter og krydderier havde en helbredende effekt overfor datidens sygdomme, hvilket også i høj grad var tilfældet.I dag er likører dog noget helt andet end de urte- og frugtafkog, der blev lavet i middelalderen. Der er kommet en del mere sukker i produkterne siden da, hvilket ikke er så underligt, da sukker på den tid var en luksusvare. Det var først efter Christoffer Columbus' anden rejse til Amerika i 1493, at der blev etableret store sukkerplantager i Caribien og sukker blev lettere tilgængeligt.
Læs mere om likør