Pift din rom og cola op med limejuice, og du har dig en Cuba Libre. En cocktail lige så gammel som Coca-Cola.

Cuba Libre

Glas
Is
Metode
Pynt
Limebåd

Ingredienser

4 cl
Friskpresset limejuice
1 cl
Cola
Fyld
Som en meget frustreret Tom Cruise fandt ud af i filmen Cocktail, så er en Cuba Libre meget tæt på en rom og cola.

Historien om Cuba Libre

Navnet som betyder “frit Cuba” stammer fra Cubas uafhængighedskrig mod Spanien. Historien fortæller om en Fausto Rodriquez, som var personlig kurer for general Wood (Cubas militærguvernør), og hans ven, hr. Russel som sad på en bar. Det var en aften i august 1900 på baren “The American Bar” i Havana. Vennen, hr. Russel, fik sin sædvanlige drink, Bacardi rom og cola, serveret med saften fra en halv lime.

Coca Cola var blevet introduceret til Cuba i 1898 af de amerikanske soldater. Den nye kombination vakte hurtigt interesse for de andre gæster på baren, og da hr. Russel nævnte at drinken endnu ikke havde et navn måtte de da finde på et. En af soldaterne foreslå “Cuba Libre” og der opstod bred enighed. En ny drink var født.

Relaterede cocktails

Rom

Lær mere om rom

Der findes ikke en spiritus, der passer bedre til pirater end rom. Ikke fordi den er tæt forbundet med søfart, heller ikke fordi det er en del af popkultur, men fordi rom er fuldstændig resistent overfor regler. De forskellige stilarter af rom varierer afhængigt af, hvor rommen kommer fra, hvordan de er destilleret, og hvordan de er modnet (hvis de er). Det eneste, der forbinder forskellige typer af rom, er grundingrediensen: sukkerrør.
Læs mere om rom