Woodford Reserve

Kentucky Straight Bourbon: Woodford Reserve. Som den første whisky der bliver anmeldt her på siden starter vi stærkt ud. Woodford Reserve er en bourbon whisky som bliver produceret i hjertet af Kentucky, USA.

Historie

Det oprindelige destilleri blev bygget i 1812 af Elijah Pepper i Versailles, Kentucky, hvor det stadig ligger i dag. Dette gør destilleriet til det ældste fungerende destilleri i staten Kentucky.

I 1878 blev destilleriet opkøbt af Leopold Labrot og James Graham som holdte det kørende indtil 1941 (dog ikke under Forbudstiden), hvor skrappe begrænsninger grundet krigstid endte med at gøre dem konkurs.

Herfra blev destilleriet solgt til Brown-Forman, som også ejer Jack Daniel's og Old Forester. Brown-Forman endte med at sælge efter blot 3 år, for derefter at genkøbe det 23 år senere i 1994.

I 2003 blev destilleriet omdøbt til “The Woodford Reserve Distillery”. Destilleriet er en del af American Whisky Trail, som er en rute der kommer forbi historiske steder samt destillerier der åbne til det offentlige.

Produktion

Woodford Reserve bliver fremstillet ved at fermentere en kombination af 18#% rug (skulle efter sigende være den højeste koncentration rug for bourbon), 72#% majs, og 10#% maltet byg. Den fermenterede væske bliver derefter destilleret i både pot stills og kolonnedestillatorer, dog primært potdestillator da det giver den bedste kontrol. Herfra bliver destillaterne hældt på nye forkullede amerikanske egetræsfade, hvor de bliver ældet i gennemsnit 7 år.

Egetræsfadene bliver opbevaret i et 100 år gammelt lager lavet af sten. Fordelen ved sten er at lageret beholder varmen meget mere konstant end hvis det var lavet af træ (som så mange andre er). At temperaturen er så stabil betyder også at whiskyen udvider sig og trækker sig sammen mere langsomt i fadene, hvilket nogle argumenterer gør aldringen mere forudsigelig.

Når whiskyen har opnået den ønskede smag bliver destillaterne fra både pot- og kolonnedestillaterne blandet sammen og hældt på flaske.

Smag og aroma

Aromaen er starter med duften af bananbrød, og afslutter med noter af eg, mørk chokolade samt kanel.

Smagen er blød og rig med nuancer af kanel, valnød, og allehånde som komplimenterer tonerne af eg og vanilje fra egetræsfadene.

Woodford Reserve er en luksus til en overkommelig pris. Smagens balance gør den også velegnet til at bruge i cocktails. Grundet firmaets sponsorat af Kentucky Derby er det kun passende at bruge den i en Mint Julep. Køb den her

*Reklamelink