Limoncello

Limoncello på flaske Limoncello er en italiensk likør, der hovedsageligt fremstilles af citronskal, alkohol, sukker og vand. Den har en lys gul farve og en karakteristisk frisk og sød smag med en udtalt citronsmag. Likøren stammer fra Syditalien, specielt fra regionerne omkring Amalfikysten, Sorrento og øen Capri. Det er en populær drik i hele Italien, men er særlig kendt i disse områder. Limoncello serveres traditionelt som en digestif efter måltider, hvor dens friske smag hjælper med at rense ganen. Den kan også bruges i cocktails eller som ingrediens i desserter og bagværk.

Sådan laver du din helt egen limoncello

For at lave din helt egen limoncello, skal du bruge følgende: Skær skrællen af alle citronerne og kom dem i et glas, som du fylder op med vodkaen. Skær kun den yderste gule skal af citronerne. Får du det hvide med, bør det skæres fra. Sæt blandingen i køleskabet et par uger, hvor du løbende ryster indholdet.

Efter et par uger kan du tage din blanding af citronskræl og vodka ud af køleskabet og hælde igennem et kaffefilter. Det giver en helt klar gul væske.

Derudover skal du også lave en 1:1 sukkersirup. Det gør du ved at blande 400g sukker og 400ml vand i en gryde, som du bringer i kog. Når vandet koger, opløses sukkeret og du vil få en helt klar væske.

Når sukkersiruppen er kølet ned, blander du den med den gule væske. Resultatet er likøren limoncello, som du kan hælde på flaske og servere ved festlige lejligheder. Skål!